Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΞΕΕ: Το "ελληνικό πρωινό" μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για τα ξενοδοχεία


Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε στην εκδήλωση του για το «Ελληνικό πρωινό» σήμερα το ΞΕΕ στο «Μεγάλη Βρετανία». Η παρουσίαση του προγράμματος και βασικών συμπερασμάτων της σχετικής μελέτης…

…συνοδεύτηκε από επιτόπια γευσιγνωσία πρωινών από τις επιλεγμένες περιοχές, με την ευχέρεια στους συμμετέχοντες να συνθέσουν αυτοί το πιάτο πρωινού που ήθελαν.
Ως προς το ωφέλιμον του ζητήματος «ελληνικό πρωινό, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για το κατά πόσο και πως ωφελείται ένα ξενοδοχείο: Σύμφωνα με μελέτη που διενήργησε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου η εταιρεία Αgropole ο θεσμός του “ελληνικού πρωινού” θα επιφέρει μεταξύ άλλων, σε βραχύ χρονικό διάστημα, σταθερό πελατολόγιο στα ξενοδοχεία σε ποσοστό 49%, αύξηση κρατήσεων κατά 15%, άνοδο του τζίρου κατά 10% και διεύρυνση στην προβολή του ξενοδοχείου μέσα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο κατά 6%.
Ο Γ. Τσακίρης με τον γ.γ ΕΟΤ Γ. Κολέτσο
Το ΞΕΕ έχει θέσει ως αντικειμενικό του σκοπό, την άνοιξη του 2012, οι επισκέπτες των ελληνικών ξενοδοχείων να μπορούν να απολαμβάνουν τον τοπικό γαστρονομικό πλούτο μέσα από το “ελληνικό πρωινό”.
Παράλληλα, η δημιουργία Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας (ΤΣΠ) θα απαιτεί την ύπαρξη ειδικού σήματος για το “ελληνικό πρωινό” το οποίο θα διασφαλίζει τις προδιαγραφές ποιότητας, θα επιτρέψει την υιοθέτησή του από σημαντικό αριθμό ξενοδόχων μελών του ΞΕΕ, οι οποίοι θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο προώθησης και marketing για αύξηση της πελατείας τους και της ανταγωνιστικότητάς τους.
Ο  πρόεδρος του ΞΕΕ Γ. Τσακίρης τονίζει ότι σύντομα θα εκδοθεί εγχειρίδιο-οδηγός για την εφαρμογή του “ελληνικού πρωινού” από τους ξενοδόχους, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα θα πρέπει σε τοπικό επίπεδο να υπάρξει μια “κινηματική” αφύπνιση όλων των εμπλεκομένων, παραγωγών, γαστρονόμων, επαγγελματιών ούτως ώστε να μπορέσουν να συστηθούν σε τοπικό επίπεδο σύμφωνα ποιότητας.
Ως “δωράκι” από εμάς, μπορείτε να κατεβάσετε μία σύνοψη της μελέτης εδώ και συνταγές από την Κρήτη (επιλογή λόγω ειδικών σχέσεων με τη λεβεντογέννα...) εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου