Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

gαΣtronoμία@Bruxelles μέσω Brusselocious (Brusseloμαγειρέματα γενικώς)


Στο πλαίσιο της επιτυχημένης πρωτοβουλίας Brusselicious του Οργανισμού Τουρισμού Βρυξελλών, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Βελγίου σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ ανακοίνωσαν στις Βρυξέλλες τη δράση «gaΣtronoμία@Bruxelles», με σκοπό την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στο βελγικό κοινό.


Ο ελληνικής καταγωγής Υπουργός Τουρισμού της γαλλόφωνης κυβέρνησης των Βρυξελλών,  Χρήστος Δουλκερίδης, υποστηρίζει τη δράση της γαστρονομικής συν-δημιουργίας που θα διαρκέσει από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Μαΐου 2013 και περιλαμβάνει την ένταξη ελληνικών μενού σε διάσημα εστιατόρια των Βρυξελλών.
Η ιδέα της επικοινωνιακής δράσης "gαΣtronoμία@Bruxelles" βασίζεται στην ανταλλαγή γαστρονομικών εμπειριών μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών. 
    Από αριστρά: Α. Χατζημιχάλης, Πρέσβης στις Βρυξέλλες,
Ε Σ.καρβέλη, Διεύθυντρια ΕΟΤ Benelux,
Χ. Δουλκερίδης, Υπουργός Τουρισμού Βρυξελλών,
Α. Καραγκούνη, εκπρόσωπος ΣΕΤΕ
Για τρείς ημέρες Έλληνες chefs θα φιλοξενούνται διαδοχικά σε διαφορετικά εστιατόρια των Βρυξελλών, με στόχο να αναδείξουν την ελληνική κουζίνα με προτάσεις από ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και συγκεκριμένα Ηράκλειο, Πελοπόννησος, Χανιά, Αθήνα, Ρόδος, Κέρκυρα, Βόλος, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθος.
Η γαστρονομία είναι ένας από τους βασικούς τομείς της επικοινωνιακής προβολής του ελληνικού τουρισμού. 
Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο ΕΟΤ Βελγίου και ο ΣΕΤΕ πρότειναν στα εστιατόρια των Βρυξελλών να υποδεχθούν τους έλληνες σεφ δέκα ξενοδοχείων που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην γαστρονομία και να «δημιουργήσουν» από κοινού με τους Βέλγους συναδέλφους τους ένα ελληνο-βελγικό μενού.
Εμπνευσμένο από ελληνικά τοπικά προϊόντα, που μπορεί εύκολα να προμηθευτεί κανείς στις Βρυξέλλες και επεξεργασμένο από τους δύο σεφ, το ελληνικό μενού θα είναι διαφορετικό, για κάθε εστιατόριο, πολλαπλασιάζοντας τις επιλογές των πελατών.
Η πρωτοβουλία «gaΣtronoμία@Bruxelles» προβάλει μια διαφορετική όψη της Ελλάδας, πέρα από τα στερεότυπα, παρουσιάζοντας ένα υψηλό γαστρονομικό επίπεδο της ελληνικής κουζίνας. Η δράση ενισχύεται επικοινωνιακά με κληρώσεις για τους πελάτες που θα επιλέξουν το ελληνικό μενού, προσφέροντας στους τυχερούς δωρεάν διαμονή πέντε ημερών στην Ελλάδα.
Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου στις Βρυξέλλες συμμετείχε ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο Αλέξης Χατζημιχάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου